U HEBT EEN TUIN, MAAR HIERVAN OPTIMAAL GENIETEN IS AL EEN TIJDJE NIET MEER AAN DE ORDE. DAN WORDT HET HOOG TIJD OM DE TUIN EENS TE GAAN RENOVEREN. De verouderde tuin is vanuit een bepaald idee en smaak ontstaan. Misschien niet door u zelf maar door de vorige eigenaar. Het doel van een kleine of grote tuinrenovatie is uiteraard altijd dat uw tuin een flinke opknapbeurt ondergaat en weer gaat voldoen aan de wensen van deze tijd en gaat passen bij de woning.

De tuinrenovatie echt groots aanpakken begint bij het laten maken van een tuinontwerp als voorbereiding op de tuinrenovatie. Een tuinontwerp is de basis van een nieuwe tuin, relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp een kleine investering bij Baron du Jardin, waarbij wensen worden omgezet in een prachtige droomtuin.

U bent van plan de tuin te renoveren, dan hebt u waarschijnlijk wel een idee in uw hoofd van wat de wensen zijn. Zet deze leuke ideeën op papier. Welke sfeer moet de tuin uitademen, hoe moet het terras eruit komen te zien, wie gaat er allemaal genieten van de tuin, welke kleuren, bloemen en planten ziet u graag, houdt u juist van rust en privacy of is iets minder beslotenheid gezellig, bent u een zonaanbidder of droomt u weg met een goed boek in de schaduw op zonnige dagen, hoe zit het met de tuinverlichting, welke praktische zaken wilt u dat een plek krijgen in de tuin, hoeveel tijd wilt u besteden aan het onderhoud en ook het budget is niet onbelangrijk zomaar een paar vragen of beter nog antwoorden welke van belang zijn om een goed beeld te vormen. Natuurlijk helpen bij u hierbij; wij bij Baron du Jardin weten precies wat de minimale afmeting voor een terras moet zijn zodat het ruim genoeg is om op te leven maar geen ongezellig groot plateau wordt, hoe breed het paadje moet zijn zodat u er ook met de afvalcontainers overheen kunt en hoeveel de struiken, als ze in bloei staan, nou daadwerkelijk in beslag nemen. We geven u hierbij praktische en waardevolle tips en professioneel advies op maat, maar staan ook open om huidige beplanting en materialen mee te nemen in een nieuw duurzaam ontwerp. Dat gaat resulteren in een mooie samenwerking en een tuin waar alle afmetingen nauwkeurig in zijn meegenomen.

Uiteraard hebt u een idee over welke elementen van welke materialen in de gerenoveerde ideale tuin wilt. Deze elementen en het soort materiaal hebben een grote invloed op de tuinrenovatiekosten. Kiest u bijvoorbeeld voor gras of kiest u voor nieuwe keramische tegels of authentieke waaltjes? Een simpele en voordeligere renovatie aanbrengen in de tuin? Probeer dan de lijnen zo veel mogelijk hetzelfde te laten.
We houden bij het maken van een ontwerp rekening met de kosten van letterlijk alle materialen en de arbeidsuren die erbij komen kijken. Zo weet u van tevoren precies wat uw droomtuin gaat kosten en komt u niet voor verrassingen te staan.