WEGDROMEN IN EEN TUIN WAAR ZORGELOOS GENIETEN DE NORM IS. HARMONIEUS EN SPANNEND, GOED DOORDACHT MAAR EEN MOOIE BASIS WAAR JARENLANG PLEZIER AAN BELEEFT WORDT, HET BEGINT BIJ EEN TUINONTWERP.

Een tuinontwerp is de basis van een nieuwe tuin, relatief gezien is het laten maken van een tuinontwerp een kleine investering bij Baron du Jardin, waarbij wensen worden omgezet in een prachtige droomtuin.

De fases van een tuinontwerp

Eerste stap:
Het wensenlijstje
Welke sfeer moet de tuin uitademen, hoe moet het terras eruit komen te zien, wie gaat er allemaal genieten van de tuin, welke kleuren, bloemen en planten ziet u graag, houdt u juist van rust en privacy of is iets minder beslotenheid gezellig, bent u een zonaanbidder of droomt u weg met een goed boek in de schaduw op zonnige dagen, welke praktische zaken wilt u dat een plek krijgen in de tuin, hoeveel tijd wilt u besteden aan het onderhoud en ook het budget is niet onbelangrijk zomaar een paar vragen of beter nog antwoorden welke van belang zijn om een goed beeld te vormen.
Een leuke manier om met de sfeer van de tuin bezig te zijn en om zo meer beeld erbij te krijgen is door te werken met een moodboard, de wensen gaan leven; verzamel afbeeldingen van tuinen die u prachtig vindt, planten, elementen, potten, materialen, kleuren, meubilair maar ook tuinverlichting.

Tweede stap
Kennismakingsgesprek
Een goed tuinontwerp gaat uiteraard vooraf aan een kennismakingsgesprek. Hierin komen uw wensen volop aan bod, samen lopen we door de tuin en nemen we alle wensen door en proberen we een beeld te schetsen.
Na dit eerste gesprek wordt de tuinsituatie nauwkeurig bekeken en wordt de tuin ingemeten en vertrekken we met een hoofd vol indrukken en ideeen die we proberen te vertalen en uitwerken in het tuinontwerp.

Schetsen De plannen worden gemaakt, er wordt gekeken naar de indeling van de tuin, de stijl, welke materialen daarbij horen en wat dit alles bij elkaar voor kostenplaatje gaat overleren.
We geven u hierbij praktische en waardevolle tips en professioneel advies op maat, maar staan ook open om huidige beplanting en materialen mee te nemen in een nieuw duurzaam ontwerp.

Derde stap
Het definitieve ontwerp
Na de schets nog eens uitgebreid besproken te hebben, kan er een definitief ontwerp gemaakt worden en komt uw droomtuin weer een stapje dichterbij. Natuurlijk is een tuinontwerp een precisieklus en geen eenvoudige doe het zelf klus, maar één waar vakkennis voor nodig is. Bij het ontwerpen van een tuin kiezen wij ervoor om direct een beplantingsplan op te leveren. Met het definitieve ontwerp in combinatie met een beplantingsplan wordt de nieuwe tuin een harmonieus geheel en is het de bedoeling verzekerd te zijn van een perfecte basis en een duurzaam resultaat voor de nieuwe tuin. Een tuin die perfect aansluit bij uw wensen, woning en omgeving dat is toch waar een ontwerp zijn basis kent?

Kostenindicatie voor het tuinontwerp

Wanneer wij een tuinontwerp maken, dan zijn wij helemaal bekend met uw wensen en is de kans groot dat het tuinontwerp ook precies wordt als dat u hoopt of nog mooier dan u in gedachten heeft. In het ontwerp maken wij bij voorkeur gebruik van hoogwaardige duurzame tuinproducten van gerenommeerde leveranciers. We lichten graag toe op welke kosten u kunt rekenen.

In onderstaand schema treft u de gemiddelde kosten voor een tuinontwerp inclusief beplantingsplan.

Tuinontwerp tot 100 m2 | €200 – €450
Tuinontwerp tot 200 m2 | €500 – €600
Tuinontwerp tot 400 m2 | €650 – €750
Tuinontwerp tot 800 m2 | €800 – €900
Tuinontwerp > 800 m2 | €2 per m2

De kosten die in rekening worden gebracht voor een tuinontwerp hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het ontwerp, de oppervlakte van de tuin, materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de ontwerpprijs.

Beplantingsplan
Bij het ontwerpen van een tuin kiezen wij ervoor om direct een beplantingsidee te presenteren. Een goede plantkeuze zorgt voor de juiste sfeer in de tuin. Wij hebben verstand van beplanting, de groeiomstandigheden en van geschikte plantcombinaties.
In een beplantingsplan van Baron du Jardin ziet u wat voor soort planten er worden gebruikt en waar deze in de tuin moeten worden geplaatst. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Kostenindicatie voor de tuinaanleg

Na het ontwerpen van de tuin door Baron du Jardin realiseren wij ook de uiteindelijke tuinaanleg. Bij het tuinontwerp heeft u een kostenindicatie meegekregen, de kosten voor het laten aanleggen van een tuin hangen, vanzelfsprekend, af van wensen en grootte van de tuin; de kosten variëren tussen de € 50,00 tot wel € 400,00 per m2. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidsuren, materialen en btw.